Om samen kringlopen te sluiten, hebben wij elkaar nodig. Daarom investeert Omrin actief in mensen. Wij zorgen voor een veilige, gezonde en uitdagende werkomgeving voor onze medewerkers. En we bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om bij ons werkervaring op te doen. Daarnaast investeren we in lokale en regionale samenwerking die duurzame ontwikkelingen mogelijk maken. Zo halen we samen alles eruit.
Onze medewerkers
Samen maken we Omrin. Bij Omrin werken 555 medewerkers. Zij zijn de trotse ambassadeurs van onze organisatie. Daar zijn wij zuinig op. Daarom bieden wij hen een veilige en gezonde werkomgeving waarin ruimte voor ontwikkeling is. En waarin we met elkaar invulling geven aan onze kernwaarden: innovatief, verbindend, professioneel, verantwoordelijk en klantgericht. Lees hier meer over werken bij Omrin.
Veiligheid
Op de vrachtwagen, bij de machines, in onze winkels of op kantoor: iedere werknemer van Omrin heeft recht op een veilige werkplek. Daarom werken wij elke dag aan een bedrijfscultuur waarin iedereen zich veilig voelt en veilig kan werken. Inmiddels staan wij op trede 3,5 van de Veiligheidsladder en werken wij dagelijks pro-actieve veiligheidscultuur.
Bijzondere leer- en werkplekken
Omrin streeft naar inclusiviteit, we vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen. Ook als werk niet vanzelfsprekend is. In 2023 boden wij 421 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer- en werkplek bij onze Estafette Recyclewinkels.
Gezondheid
Omrin gaat voor gezonde en vitale medewerkers. En dat doen we samen. Bijvoorbeeld door voor elkaar klaar te staan wanneer er iets is. Ook kunnen medewerkers gebruik maken van inzetbaarheids- specialisten. Deze onafhankelijke experts bieden advies en ondersteuning bij langdurig verzuim, lichamelijke klachten of persoonlijke en financiƫle zorgen. In 2023 was ons verzuimpercentage 5,3%. Dit is onder het branchegemiddelde.
Sociale veiligheid
Omrin wil een duurzame en innovatieve organisatie zijn. Dit begint bij een gezonde werkomgeving waarin iedereen zich veilig voelt. De psychosociale arbeidsbelasting (PSA) speelt hierin een belangrijke rol. In 2023 hebben wij veel aandacht besteed aan het veilig voelen op de werkplek, bijvoorbeeld door inspirerende workshops. Ook is de PSA onderdeel van de jaargesprekken en het Preventief Medisch Onderzoek (PMO)